15 augusti 2020
12:15

Sollentuna FK 2

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Sollentuna FK 2

Grimsta B visade upp sig från sin allra varmaste sida när Sollentuna FK kom på besök. De började matchen bäst och i 4:e minuten hade de en farlig kontring men avslutet gick precis utanför. Minuten senare kommer de i en ny kontring och då står Yusuf för långt ut och de kan lobba in 0-1.
Vi skapar en hörna i 8:e minuten som Albin når högst på men nicken går utanför. Generellt är Sollentuna lite bättre än oss. De vårdar bollen betydligt bättre än vad vi gör. Så fort vi erövrar bollen så slarvar vi med passningarna så då får vi inget längre bollinnehav. I 33:e minuten är det oerhört nära 0-2. Sollentuna är nästan inne i vårat målområde och sista avslutet tar tack och lov i ryggen på Joel innan vi kan rensa undan. I slutat på halvleken drar Adam på sig ett gult kort vilket var ett missförstånd då domaren trodde han ropade på honom fast han ropade på sina medspelare. Domaren valde ändå att låta kortet vara kvar.
Andra halvlek börjar med att Sollentuna kommer helt fria med Yusuf men han kommer ut fint i straffområdet och kan rädda. Två minuter senare kontrar vi med Adam på vänsterkanten men avslutet går utanför. I 8:e minuten anfaller vi återigen på vänsterkanten och det avslutas med ett tillbakaspel till Adam men hans avslut går tyvärr över. Direkt efter det kommer Sollentuna på ett avslut men det går också utanför. Minuten senare räknar vi inte in alla deras spelare och en spelar blir helt fri och kan rulla in 0-2.
Mitt i halvleken höjer vi oss. Viktor han en frispark som tyvärr går utanför och direkt efter vattenpausen så tar Viktor ett nytt avslut i form av en lobb men deras målvakt kan rädda på mållinjen. I nästa anfall gör vi det riktigt bra och denna gången på högerkanten. Ture tar en djupledslöpning och får en perfekt boll av Albin men skottet går parallellt med mållinjen. Vi spelar nu betydligt bättre än i första halvlek, med mer rörelse och bättre passningskvalitet. I 27:e tar Viktor ett nytt avslut men målvakten räddar även det. Tre minuter senare får vi en vänster hörna. Adam slår den och Ludde kommer perfekt på första stolpen men nicken går precis utanför. Sollentuna är inte ofarliga men vår backlinjen jobbar föredömligt. I 33:e kontrar dem men David L gör en grym frilägesbrytning. På övertid skapar vi en sista chans där bollen till slut går till Win som har tomt mål (från ganska dålig vinkel) men avslutet går i burgaveln.
Summeringen blir att Sollentuna var bättre i första och vi var lite bättre än de i andra (vilket även deras tränare höll med om). När vi rör oss mycket, tar löpningar för att visa oss och ge våra medspelare alternativ samt när vi vårdar våra passningar, då är vi riktigt bra. När vi inte gör det då blir vi ett lätt byte för våra motståndare.
Nya friska tag mot Ursvik imorgon (läs ikväll).